Małe słodkie i z korzennym aromatem piernika... bajaderki piernikowe... Inspiracja Składniki na około 20 sztuk: 400 g suchego ciasta, pokruszonego (użyłam tego piernika ) 120 g serka mascarpone 80 g nutelli 200 g czekolady, do obtoczenia 1 łyżeczka przyprawy korzennej 1 łyżka oleju Mascarpone wymieszać z nutellą i przyprawą korzenną. Kawałki pokruszonego ciasta dokładnie wymieszać z mascarpone i nutellą, tworząc dużą kulę. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić przez 15 minut w zamrażarce. Wyjąć, odmierzając równe kawa... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...