Moja wariacja na temat sałatki Tabbouleh. W oryginale z kaszą bulgur i pietruszką, zaś u mnie tym razem z komosą ryżową oraz koperkiem. Składniki na 2 porcje: 1 ogórek 1/2 pomidora Duży pęczek koperku 50 g surowej komosy ryżowej Oliwa Cytryna Sól, pieprz Przygotowanie : Komosę gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut, a następnie studzimy. Koperek, ogórka i pomidora drobno kroimy. Mieszamy z kaszą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość polewamy sokiem z cytryny (ok. 2 łyżki) oraz oliwą. ... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...