Przepis na : obiad
Oscypek tradycyjnie kojarzy się nam z krupówkami i żurawiną. Nie używamy go na codzień i popełniamy przez to ogromny błąd. Ten twardy, wędzony ser potrafi diametralnie odmienić zwykłe danie w coś niezwykłego. Podsmażony, z odrobiną miodu nabiera ciekawego smaku. Odrobina rozmarynu, czosnku i mamy niekonwencjonalny i szybki pomysł na obiad. Uwielbiam kulinarne nowości i połączenia, które dodatkowo są zdrowe i pyszne. Składniki: 100g makaronu spaghetti Lubella 1 oscypek 1 pierś kurczaka 2 łyżeczki sosu sojoweg... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...