Jajecznica z oliwkami

Jajecznica z oliwkami

Jajecznica z oliwkami

Dietetyczne śniadanie na szybko. Dla zapracowanych i tych dbających o figurę:)Jajecznica z oliwkami Drukuj przepis Składniki4 średnie jaja2 łyżki śmietany 12% zioła tymianek, bazylia, sól, pieprz3 łyżki zielonych oliwek1 pęczek szczypiorku1 łyżka oliwy z oliwek Sposób przygotowania Krok 1Jaja mieszamy w misce ze śmietanką i ziołami. Wylewamy na rozgrzaną oliwę z oliwek i smażymy do ścięcia. Na koniec dodajemy oliwki i posypujemy świeżym szczypiorkiem czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CoolinarniePL

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.