Dietetyczne śniadanie na szybko. Dla zapracowanych i tych dbających o figurę:)Jajecznica z oliwkami Drukuj przepis Składniki4 średnie jaja2 łyżki śmietany 12% zioła tymianek, bazylia, sól, pieprz3 łyżki zielonych oliwek1 pęczek szczypiorku1 łyżka oliwy z oliwek Sposób przygotowania Krok 1Jaja mieszamy w misce ze śmietanką i ziołami. Wylewamy na rozgrzaną oliwę z oliwek i smażymy do ścięcia. Na koniec dodajemy oliwki i posypujemy świeżym szczypiorkiem czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...