Chleb orkiszowy II

Chleb orkiszowy II

Chleb orkiszowy II

Kolejny przepis na chleb z wykorzystaniem zdrowej mąki orkiszowej. Przepis jest prosty. Wystarczy wszystkie składniki odmierzyć, wyrobić ciasto i dwukrotnie pozostawić ciasto do wyrośnięcia. I już po godzinie pieczenia możemy cieszyć się domowym chlebkiem. :) Chleb orkiszowy II PRZEPIS /na 2 formy 31x12 cm / Temperatura: 190OCCzas pieczenia: 1h Składniki 2 szkl. mąki orkiszowej, jasnej 2 szkl. mąki chlebowej, typ 750 1 szkl. mąki pszennej, krupczatki 2,5 szkl. ciepłej wody 5 dkg dr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mąka, ciasto, pieczenie, mąka orkiszowa, zdrowe przepisy, chleb, miód, słonecznik, zdrowe, dynia, pieczywo, proste i szybkie przepisy, cukier, sezam, ciasto orkiszowe, proste ciasto, pestki dyni i słonecznika, chleb na drożdżach , domowe pieczywo, dynia pieczona

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
W kuchni Uli, 17 stycznia 2013 10:34:28

nie piekłam jeszcze sama chleba, ten bardzo mi się podoba przepis ze względu na skład mąk, dodaję przepis do ulubionych i może go wykorzystam. pozdrawiam serdecznie :)

Marcin Hippe, 19 stycznia 2013 07:40:13

Mam ochotę upiec sobie ten chlebek :-) ale ile gramów ma Twoja szklanka? Szklanka szklance nierówna. Pozdrawiam.Marcin

COOLinarna Strefa, 19 stycznia 2013 09:33:39

W moich przepisach szklanka ma 250 ml. Nie podaję ile gramów bo każda mąka w szklance o objętości 250 ml waży trochę inaczej (w tym przepisie są trzy). Mąka mące też nierówna. ;) Pozdrawiam i daj znać jak wyszedł chlebek. :)