BARSZCZ UKRAIŃSKI Z POMIDORAMI I CZERWONĄ SOCZEWICĄ

BARSZCZ UKRAIŃSKI Z POMIDORAMI I CZERWONĄ SOCZEWICĄ

BARSZCZ UKRAIŃSKI Z POMIDORAMI I CZERWONĄ SOCZEWICĄ

Jedna z moich ulubionych zup w sezonie jesienno-zimowym. Pełna warzyw, sycąca i rozgrzewająca. Idealna na przeziębienie, gdy nie mamy ochoty jeść nic ciężkiego, a potrzebujemy wzmocnienia i regeneracji. Taki barszczyk przygotujecie w mniej niż 40 minut. Nie jest zabielany śmietaną, więc można przygotować większą porcję i część zupki zawekować. Jeśli nie macie ugotowanego wcześniej bulionu/rosołu, możecie użyć gorącej wody wymieszanej z 2 łyżkami bulionu ze słoiczka  (np. takiego ) lub ekologiczną kost... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.