Włoskie macarons

Włoskie macarons

Włoskie macarons

Przepis na : deser

Opis włoskie macarons: Włoskie macarons czyli włoskie makaroniki. Jest to słodkie ciastko, których głównymi składnikami są białka jaj, cukier puder oraz mielone migdały. Ciasteczka są okrągłe oraz wielobarwne. Słodkie macarons coraz bardziej podbijają nasze serca. Jednak cena za jedno małe ciasteczko jest dosyć wysoka. Dlaczego więc nie przygotować ich samemu w domu? Przepis nie jest trudny, ani nie wymaga dużo czasu. Składniki: 250 g bardzo drobno zmielonych migdałów 1 szklanka białek 350 g cukru pudru 150 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookMag

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Naturalne barwniki spożywcze - czyli jak kolorować wypieki bez szkodliwych dodatków!

Barwienie niektórych rzeczy pomaga w wychowywaniu dzieci. Dzięki kolorom, zapamiętują one niektóre rzeczy łatwiej. Jakich barwników powinno się używać w domu?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.