Przepis na : obiad
Sos z grzybów leśnych jest absolutnym ,,must have" jesienią na naszym stole. W jego skład może wchodzić jeden gatunek grzybów leśnych. Najsmaczniejszy będzie jeśli zmieszasz różne grzyby: podgrzybki, kurki, borowiki. Sos będzie doskonałym dodatkiem do makaronu (tagliatelle, penne), kasz (gryczna, pęczak, jęczmienna, jaglana), ziemniaków oraz klopsików wieprzowych, drobiowych i wegeteriańskich. Składniki: 500 g grzybów leśnych 1/2 średniej białej cebuli 1 duży ząbek czosnku 1/2 szkl. białego wina (półwytrawne... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.