Nadszedł czas na przepis na śledzia po żydowsku, bo robię je od lat. Jeśli miałabym określić jego smak, to zdecydowanie czosnkowo-majerankowy. To jedna z tych przystawek śledziowych, które kochasz lub kompletnie nie lubisz. Skłaniki: 500 g śledzia solonego 6 dużych ząbków czosnku 1 duża biała cebula 2 łyżki suszonego majeranku 2 łyżki octu jabłkowego 1/2 szklanki siekanego koperku pieprz grubo mielony olej zimno tłoczony Przygotowanie: Płaty śledziowe namoczyć na godzinę lub dwie w lod... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.