Peperonata.

Peperonata.

Peperonata.

Jesień do najlepszy moment na zrobienie włoskiej peperonaty. Teraz gdy jest sezon na paprykę, jest ona najsmaczniejsza, najbardziej aromatyczna. Do zrobienia peperonaty użyj papryk w różnych kolorach, danie będzie cieszyć oczy, a i zyska na smaku. Peperonatę najlepiej podać na grzankach z chleba, tak robią Włosi. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kanapek, omletów czy ryżu. Jeśli zrobisz większą ilość peperonaty przechowuj ją w słoiku zalaną oliwą z oliwek, można ją  przechowywać w lodówce do kilku tygodni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.