Przepis na : kolacja
Makaron z dynią, pomidorkami, cukinią i fetą, to proste i smaczne danie. Mimo, że użyłam niewiele składników to danie jest bogate smakowo, każdym kęs smakuje inaczej. Pożywny makaron pełnoziarnisty jest tu bazą, uzupełniają go słodka dynia i cukinia, kwaśne pomidorki i słona feta. Wszystko z nutą czosnku i bazylii. Po prostu pycha. Ten makaron to świetna propozycja na obiad lub kolację. Składniki na 1 porcję: 1 szkl. makaronu - pełnoziarnisty penne (ilość przed gotowaniem) 1/3 szkl. dyni hokkaido (... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.