Krem z dyni i jabłek z pesto. Zupa dyniowa.

Krem z dyni i jabłek z pesto. Zupa dyniowa.

Krem z dyni i jabłek z pesto. Zupa dyniowa.

Przepis na : obiad

Kremowa zupa z dyni i jabłek ma aksamitną konsystencję i lekko kwaskowy smak. Dodatek pesto rosso dodaje jej charakteru. Moje pesto rosso  jest bardzo wyraziste, kwaśne i pikantne.  Składniki: 1 kg dyni (użyłam hokkaido ) 2 średnie, kwaśne  jabłka (antonówka lub szara reneta) 1 duża cebula 1 łyżka oleju lub masła 2 płaskie łyżeczki cukru 1-2 łyżki kwaśnej śmietany (opcjonalnie) kilka szklanek wody lub bulionu warzywnego - tyle ile potrzeba do zakrycia warzyw sól do smaku pesto rosso do przybra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.