Przepis na : śniadanie
Jajecznica z zielonymi szparagami w sezonie szparagowym, to obowiązkowa potrawa śniadaniowa. Jajka i szparagi nie mają zbyt wyrazistego w smaku dlatego szczypiorek jest niezbędnym dodatkiem. Jeśli lubisz dodaj jeszcze dużą szczyptę czarnego mielonego pierzu. Składniki: 2 jajka ekologiczne 2 duże, zielone szparagi 1 cienka dymka 1/2 łyżki masła klarowanego sól himalajska, czarny mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki, pokroić na niewielkie kawałki. Masło... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.