Jajecznica z zielonymi szparagami.

Jajecznica z zielonymi szparagami.

Jajecznica z zielonymi szparagami.

Przepis na : śniadanie

Jajecznica z zielonymi szparagami w sezonie szparagowym, to obowiązkowa potrawa śniadaniowa. Jajka i szparagi nie mają zbyt wyrazistego w smaku dlatego szczypiorek jest niezbędnym dodatkiem.  Jeśli lubisz dodaj jeszcze dużą szczyptę czarnego mielonego pierzu. Składniki: 2 jajka ekologiczne 2 duże, zielone szparagi 1 cienka dymka 1/2 łyżki masła klarowanego sól himalajska, czarny mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki, pokroić na niewielkie kawałki.  Masło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.