Bułki pieczone metodą solno-drożdżową.

Bułki pieczone metodą solno-drożdżową.

Bułki pieczone metodą solno-drożdżową.

Przepis na : kolacja

Bułki pieczone metodą solno-drożdżową na wspólne pieczenie wybrała Ania, twórczyni Piekarni Amber . Przepis pochodzi w bloga Zorry. Bułki pięknie się upiekły, miają cieniutką, chrupiącą skórkę i bardzo delikatny i zwięzły miękkisz. To najlepsze bułki jakie dotąd upiekłam. Składniki roztworu solno–drożdżowego: 100 g wody 10 g soli 10 g świeżych drożdży Składniki ciasta (na 10 bułek): 500 g mąki pszennej TYP 550 – można zamienić na mąkę orkiszową 200 g wody 15 g miodu lub syropu z cukru trzcinowego 10 g masła ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.