Przepis na : śniadanie
Ponieważ sezon na szparagi jest w pełni, na sobotnie śniadanie postanowiłam przygotować to smaczne warzywo z jajkiem na miękko. To połączenie idealnie się kompomuje, a takie śniadanie jest łatwe i szybkie do przygotowania. Składniki: mały pęczek szparagów 2-3 jajka odrobina oliwy szczypta sezamu sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na miękko około 3 minut, lub z użyciem wskaźnika, o którym pisałam już kiedyś przy okazji niedzielnego śniadanka i gotowania jajek na pół twardo. Szparagi s... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...