Śniadanie pełne wrażeń – jajecznica, jakiej jeszcze nie próbowałeś!

Śniadanie pełne wrażeń – jajecznica, jakiej jeszcze nie próbowałeś!

Śniadanie pełne wrażeń – jajecznica, jakiej jeszcze nie próbowałeś!

Jajecznica to jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych, a dzięki różnorodnym dodatkom nigdy się nie nudzi. Wersja z charakterem warta do zaproponowania to jajecznica z anchois. Ta wyjątkowa kombinacja sprawia, że klasyczne jajka zyskują głęboki, nieco wytrawny smak, który świetnie budzi zmysły o poranku. Dodatek anchois w jajecznicy to nie tylko smakowa eksplozja, ale i źródło cennych składników odżywczych. Śniadaniowa Inspiracja – słony smak anchois i kremowe jajka – śniadanie na nowy dzień Czym jest ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.