Jajecznica to jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych, a dzięki różnorodnym dodatkom nigdy się nie nudzi. Wersja z charakterem warta do zaproponowania to jajecznica z anchois. Ta wyjątkowa kombinacja sprawia, że klasyczne jajka zyskują głęboki, nieco wytrawny smak, który świetnie budzi zmysły o poranku. Dodatek anchois w jajecznicy to nie tylko smakowa eksplozja, ale i źródło cennych składników odżywczych. Śniadaniowa Inspiracja – słony smak anchois i kremowe jajka – śniadanie na nowy dzień Czym jest ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania