Przepis na : obiad
Gotowanie obiadów latem to prawdziwa frajda. Ciepłe dni sprzyjają lekkim, prostym i szybkim potrawom, które nie wymagają długiego czasu spędzonego w kuchni. Co powiecie na prosty, ale niezwykle smaczny przepis na obiad ? Proponuję jajka sadzone ze smażoną kiełbasą i młodymi ziemniakami. Latem korzystam z bogactwa świeżych, sezonowych produktów, które sprawiają, że moje dania są nie tylko pyszne, ale także zdrowe. Jajka sadzone to klasyka, która zawsze smakuje wybornie, a w połączeniu z aromatyczną, smażoną ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania