Ciasteczka na żółtkach są to pyszne i kruche ciasteczka. Wprost idealne do kawy. Niezwykła kruchość zawdzięczają dodaniu do ciasta ugotowanych a nie surowych żółtek. Ten mały myk nadaje ciastu niezwykłej wręcz kruchości. Ciasteczka na żółtkach pochodzą z Podhala. Wypiekane w tym regionie Polski od lat za sprawą coraz łatwiejszemu dostępowi do informacji stają się coraz popularniejsze. Polecam! Składniki: 130 g maki pszennej 80 g zimnego masła 20 g cukru 2 ugotowane żółtka Mąkę przesiewam. Do mąki dodaje zimn...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.