Kraków słynnie z wielu rzeczy. Zarówno z pięknego hejnału czy równie pięknej starówki. Kuchnia krakowska to bogactwo smaków i zapachów niespotykanych nigdzie indziej. Nieodłącznie wiąże się z kulturą Małopolską, jak i krakowską. Dziś na dobry początek tygodnia mam dla was pyszne bajgle krakowskie. Równie znana ich nazwa to obwarzanki. Trudno stwierdzić dla mnie czym jednoznacznie różnią się te oba wypieki. Najstarsi mieszkańcy Krakowa twierdzą, że obie nazwy są równo znaczne. Cały sekret tych niezwykłych bu...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.