Typowo jesienne placuszki jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić je wiosną! Są naprawdę zaskakujące, wyrośnięte, wilgotne, o pięknym kolorze dyni. Wykorzystałam moje zapasy mrożonego puree, które przygotowałam zimą, ale można użyć również świeżej dyni. O tym jak przygotować takie puree możecie przeczytać poniżej. Placuszki podałam z jogurtem naturalnym i posypałam orzechami :) Składniki: 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta cynamonu szczypta gałki muszkato... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)