Pizza w 6 min. / 250 st. C

Pizza w 6 min. /  250 st. C

Pizza w 6 min. / 250 st. C

Dobra domowa pizza, to nic wielkiego tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić. Ciasto klasyczne drożdżowe, takie jak na chleb: 1 kg mąki typ 650, 50 g drożdży, łyżka cukru,  łyżka soli, dwie szklanki bardzo ciepłej wody. Zaczyn: do wody rozkruszamy drożdże, dodajemy  cukier i 4 łyżki mąki, przykrywamy i czekamy 10-15 min. jak wyrośnie, potem dolewamy  wyrośnięty zaczyn do mąki pomieszanej z solą i wyrabiamy ciasto. Jak będzie za gęste  dodajemy 3-4 łyżki wody, jeżeli za rzadkie kilka łyżek mąk... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pizza przepis, pizza , chleb, domowa pizza, placki, drożdżowe, bułki, ciasto na pizze, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, chleb na drożdżach , bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.