Rozczyn drożdżowy - przepis (na maślance)

Rozczyn drożdżowy - przepis (na maślance)

Rozczyn drożdżowy - przepis (na maślance)

Kiedy byłam mała zastanawiałam się jakim cudem mojej Babci wyrasta taaaaaaaaaaaaakie duże ciasto drożdżowe. Pamiętam swój debiut...niestety mocno nieudany. Miałam wtedy 10 lat i chciałam z siostrą zrobić niespodziankę Mamie z okazji urodzin. Teraz już wiem, że podstawą udanego ciasta drożdżowego są świeże drożdże (zawsze patrzcie na datę na opakowaniu) oraz odpowiednio przygotowany rozczyn :)  To zdecydowanie dużo bardziej proste, niż wówczas mi się wydawało :) Składniki: 30dag świeżych drożdży (może b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ChilliJemy

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.