KREM Z PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW Z PROSCIUTTO DI PARMA

KREM Z PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW Z PROSCIUTTO DI PARMA

KREM Z PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW Z PROSCIUTTO DI PARMA

KREM Z PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW Z PROSCIUTTO DI PARMA   Zapraszam do zrobienia prostego, szybkiego i niezwykle smacznego kremu z ziemniaka z dodatkiem włoskiej szynki.  Składniki bulion warzywny 800 ml. obrane ziemniaki 1 kg bazylia, tymianek wedle uznania olej rzepakowy 20 ml. sól do smaku prosciutto di parma 80 g Sposób wykonania Obrane ziemniaki obtaczamy w oleju z ziołami wedle uznania i solimy. Pieczemy do miękkości w piekarniku. Dodajemy do bulionu i miksujemy na gładką masę. Na suchej, rozgrzanej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chefintheforest

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.