Mięso z nogi kurczaka jest delikatne i soczyste, bardzo szybko się je przyrządza, dlatego jest doskonałe na szybki i smaczny obiad Co potrzeba: 1 kg mięsa z nogi kurczaka bez kości, 1 por duży ok. 400 g, 500 g pieczarek, 600 g śmietanki 30%, 1 mała papryczka chili bez pestek, Sól, Pieprz, Olej rzepakowy do smażenia, 2 łyżki masła Czosnek granulowany, Oregano, Czosnek niedźwiedzi Wykonanie: Mięso płuczemy, osączamy z wody, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski, posypujemy płaską łyżeczką soli, 1 płas... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...