Królik duszony w sosie śmietanowo-mlecznym
Królik duszony w sosie śmietanowo-mlecznym
Mięso królika doskonale nadaje się na świąteczny obiad, ale jedzony w tygodniu smakuje równie pysznie. Tym razem zrobiłam go w pysznym sosie śmietanowo-mlecznym z dodatkiem niewielkiej ilości warzyw Co potrzeba: 1 królik 1600 g- 1800 g, 1 kostka masła (200 g), 2 większe marchewki, 1/2 szklanki mleka 3,2% 200 g śmietany 30% słodkiej, 1 duża cebula, 3 duże ząbki czosnku, 2 liście laurowe, Sól, Pieprz, Oregano, Wykonanie: Królika, dzielimy na porcje, płuczemy, odsączamy z wody. Każdą część p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem
Autor
Beata Plesowicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, bułki, królik, obiad, sosy
Inne przepisy z Bułka z Chlebem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję