Filet z udźca indyka smażony z papryką i cukinią
Filet z udźca indyka smażony z papryką i cukinią
Doskonały smak mięsa podkreślony esencją Knorr do duszonych mięs Co potrzeba: 1 kg udźca z indyka bez kości, 1 esencja Knorr do duszonych mięs, ½ płaskiej łyżeczki curry, ½ płaskiej łyżeczki pieprzu, 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki, 1 duża, czerwona, mięsista papryka, 1 średnia cukinia (500 g) sól Wykonanie: Indyka kroimy w mniejsze kawałki, paprykę obieramy ze skórki, kroimy na cieniutkie paseczki, cukinię pozbawiamy pestek i miękkiego środka, kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelnię dajemy 5 łyżek olej... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem
Autor
Beata Plesowicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, chleb, bułki, indyk, cukinia, ryż, curry, dania mięsne, ryż smażony
Inne przepisy z Bułka z Chlebem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję