Tuńczyk marynowany w aromatycznych sosach azjatyckich, a potem panierowany w sezamie podany z kwaśnym i ostrym marynowanym imbirem to coś odpowiedniego dla miłośników kuchni azjatyckiej. Wszystkie smaki tego dania idealnie się uzupełniają i ze sobą współgrają. Polecam TUŃCZYK w SEZAMIE Składniki: (2 porcje) domowy sos kabayaki: 150 ml mirin-u 150ml sosu sojowego 150 g cukru lub miodu 1 pomarańcza 1 laska cynamonu 5 goździków marynata: domowy sos kabayaki sok z limonki i cytryny 1/2 pęczka kolendry 1 laska t... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...