Dynia bejcowana w occie balsamicznym, smażona z parmezanem na patelni Ballarini

Dynia bejcowana w occie balsamicznym, smażona z parmezanem na patelni Ballarini

Dynia bejcowana w occie balsamicznym, smażona z parmezanem na patelni Ballarini

Dzięki uprzejmości firmy Ballarini miałam okazję przygotować sobie posiłek na granitowej patelni grillowej. Poniżej przepis na bardzo smaczną dynię oraz moja recenzja patelni. Składniki:1 mała dynia (1 kg)50 g tartego parmezanu4 łyżki octu balsamicznego6 łyżek oliwy z oliweksól, pieprz4 gałązki świeżego tymianku1/2 papryczki chiliDynię obieramy ze skórki i z nasion. Bejcujemy ją przez 10 minut roztworze z octu balsamicznego i oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy z obu strona na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.