Ciastka z rabarbarem

Ciastka z rabarbarem

Ciastka z rabarbarem

Składniki na konfiturę z rabarbaru: ok pół kilograma rabarbaru (20 -30  łodyg rabarbaru)pół szklanki cukru (najlepiej trzcinowego)szklana wodyopakowanie kisielu agrestowego  (można pominąć kisiel)kilka kropel cytrynyUmyty rabarbar kroimy w małe kawałki.Wrzucamy pokrojony rabarbar do rondla, dodajemy cukier i wodę. Mieszamy. Jak rabarbar zacznie być miękki (ok. 10 minut) to zaczynamy rozgniatać go. Następnie dodajemy opakowanie kisielu (możemy obyć się bez kisielu). Nas koniec skrapiamy sokiem z cytryny. Z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Małgorzata Kwiatkowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, ciastka , francuskie, pomarańcze, ciasto, konfitura, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, cytryna, sok, jajko, ciasto z białek , ciasto z pomarańczą, ciastka z ciasta francuskiego, jak zrobić wodę z cytryna, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.