Kurczak po toskańsku Szybki obiad w pół godzinki, gdyż toskańska kuchnia słynie z prostych i niezwykle smacznych potraw. Kruche i soczyste mięsko drobiowe duszone z pomidorkami i szpinakiem w kremowym sosie śmietankowym. Palce lizać. Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka sól, pieprz, oregano pół szklanki mąki pszennej 150ml bulionu 150ml śmietanki kremówki pół słoiczka suszonych pomidorów 3 garści szpinaku 1-2 łyżki tartego parmezanu olej do smażenia *** Mięso z kurczaka kr... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...