Zupa pomidorowa z soczewicą i masłem orzechowym

Zupa pomidorowa z soczewicą i masłem orzechowym

Zupa pomidorowa z soczewicą i masłem orzechowym

Przepis na : obiad

Masło orzechowe do zupy? Tak wyobrażacie sobie? Sama nie wierzyłam ale smak jest  boski. O tym dodatku przeczytałam kiedyś w jakiejś babskiej gazecie, dość mocno mnie to zaintrygowało, potem nie było okazji wypróbować tego pomysłu, aż do teraz, gdy ugotowałam swoja zwyczajną zupę cebulowo-pomidorową, z lekkimi zmianami, bo dodałam soczewice bo mi się pałętała po szafce i postanowiłam że raz kozie śmierć. Córka patrzyła podejrzanie na te moje poczynania, ale kiedy dałam jej spróbować zupy z kubeczka stwierdziła tylk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
whiness, 19 października 2012 09:02:05

Co jak co, ale takiego wydania pomidorówki nigdy nie widzialam ;) Zaintrygowałaś mnie.

Dota|oneginetatopa, 19 października 2012 09:15:28

fajny przepis:) i takie sliczne zdjecia:)

Patrycja, 19 października 2012 09:22:36

Podoba i się taki dodatek. Chyba wypróbuję!

Izaa, 19 października 2012 10:12:34

z soczewica czasem robie, ale bardzo mi sie podoba dodatek masla orzechowego ;)) bardzo ciekawy dodatek

Antenka, 19 października 2012 11:31:45

nigdy by mi nie przyszło do głowy dodać masło orzechowe do zupy:D zaintrygowałaś mnie swoim przepisem, od razu mam ochotę biec i gotować coś podobnego;)pycha

aga i kaja, 19 października 2012 11:56:03

ciekawe połączenie. Zapisujemy do wypróbowania :-) Dzięki i pozdrawiamy!

Aneta Wojciechowska, 19 października 2012 15:01:58

coś czuję, że ta zupa bardzo by mi posmakowała :)

smakowite.com, 19 października 2012 16:27:08

A może powiedzieć jakiego masła orzechowego użyłaś?

Bernadeta, 19 października 2012 18:35:06

tak mialam jeszcze z amarykanstkiego tygodnia w Lidlu.

Bernadeta, 19 października 2012 22:34:59

ciesze sie ze wam sie podoba, pozdrawiam.

Madzialena, 20 października 2012 00:08:00

Masło orzechowe zawsze i wszędzie ale w zupie to jeszcze nie widziałam :) Chociaż smakowo komponuje mi się to całkiem nieźle, chętnie wypróbuję :)

Mr. & Mrs. Sandman, 20 października 2012 00:43:04

Bardzo intrygujące połączenie!

Ania, 20 października 2012 00:50:57

Jestem bardzo ciekawa jak smakuje taka zupa :)

Bernadeta, 20 października 2012 00:54:05

Zapewniam ze pysznie:)

Marzena, 20 października 2012 02:19:07

Na pewno pyszna:-))

burczymiwbrzuchu, 21 października 2012 00:13:10

Ta zupa musi być wspaniała i rozgrzewają. Smaki zdecydowanie do mnie przemawiają :) A do tego ładne zdjęcia.

aga, 26 października 2012 17:43:21

..i ja spróbuję... słoik masła orzechowego popada w zapomnienie w szafce kuchennej, wierzę, że masło orzechowe jako przyprawa musiało wypaść szałowo. pozdrawiam!

Anonymous, 20 stycznia 2013 23:52:51

Ta przepyszna zupa gosci u nas przynajmniej raz w miesiacu, w ogromnej ilosci, jako ze wszyscy w rodzince i wsrod przyjaciol ja pokochali :-)Bardzo dziekuje za rewelacyjny przepis!!!!!!! :-)

Bernadeta, 21 stycznia 2013 19:24:49

o rany dziękuję za cudowny komentarz. jest mi niezmiernie milo. polecam się na przyszłość.

Pieknoscdniablog, 22 stycznia 2013 14:25:41

zaraz ją zrobię:)

Bernadeta, 22 stycznia 2013 18:17:31

polecam, warto. wczoraj zrobiłam ja ponownie. córka zjadła dwie miski.

Anonymous, 5 marca 2013 14:54:26

U nas też gości ta zupka, a mój maz zaprasza na nią znajomych. I oczywiście nie pozwala zdradzić przepisu.

Bernadeta, 5 marca 2013 19:11:58

bardzo sie ciesze! pozdrawiam