Przepis na : obiad
Kolejne danie jako przykład co jeszcze można zrobić z rozebraną na elementy gęsią poda cna świąteczną kolację. Mianowicie nafaszerować pierożki, może to być tortellini, ravioli ale nasze zwykle pierogi. Zdjęcie nie jest za cudowne, ravioli na zdjęciu już lekko przestygnięte, ale w smaku bardzo dobre. Musze tylko popracować nad cieńszym ciastem i tu się przyznaje bez bicia. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Mam gęsinę, zakupiłam, od niedawna po prostu jest w niektórych marketach. Zawsze mam dylemat, co zrobić z okrawkami, jedynie tłuszcz wytapiany zagospodarowuję sukcesywnie zlewając do pojemników.Nie grzech dodać do farszu na pierogi, fajnie ,że to proponujesz
tak rzadko kiedy wykorzystujemy takie resztki, a to moze byc dobra alternatywa.
gdyby ciasto bylo cieńsze to byłoby jeszcze lepsze danie. pozdrawiam.