Przepis na : obiad
Nawet nie marzyłam ze po składniki na obiad będę wychodziła za próg swojego domu i to nie do sklepu ale na sąsiednia działeczkę, gdzie pod sosenkami ukrywają się maślaczki Wystarczy pól godziny i wracam z koszykiem pełnym leśnych skarbów. I jak tu nie korzystać z takich uroków? A sos śmietanowy z maślaków to obowiązkowe danie. Postanowiłam jednak tym razem ze nie podam go z makaronem, ale zrobię knedle i to z dynia która aż się prosiła o dodanie jej do tego dnia. Dynia i grzyby, super połączenie. Mniam. A ... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Ciekawe polaczenie. Całkowicie jesienne. Pięknie to wyglada i z chęcia wypróbujemy :-) pozdrawiamy
Mmm, maślaczki pychotka. Jeszcze z takimi dodatkami:-) Niektórzy to mają dobrze:D
Teść wczoraj przyniósł mi torbę maślaków, ale wszystkie zamarynowałam... a tu taka pyszna propozycja... Cóż trzeba wybrać się na grzyby :) Pozdrawiam
Nie wiem czego Ci bardziej zazdroszczę. Czy tych dyniowych knedli, czy maślaczków pod nosem.
nie ma czego zazdrościć, szczególnie koloru moich palców po obieraniu;) ty za to masz piękne dynie!
Genialny pomysł Bernadeto :)Knedle robiłam tylko raz, do tego klasyczne - czeskie, a teraz mnie zaskoczyłaś dyniowym smakiem. Do tego pyszne połączenie z maślakami :)