Czerwona kapusta marynowana

Czerwona kapusta marynowana

Czerwona kapusta marynowana

Ostatni tydzień dosyć pracowicie zleciał mi na robieniu przetworów, które wkrótce tutaj się stopniowo pokażą. Zacznę od kapusty czerwonej, której dawno nie robiłam, może dlatego ze poprzedni przepis nie był idealny. Teraz sugerując się wskazówkami koleżanki z pracy i proporcjami zalewy wyszła boska kapusta. Dzięki takim przetworom ta zima będzie na pewno udana.  Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Mateusz Magnuski, 17 października 2013 11:04:20

Marynowanej kapusty chyba nie miałem jeszcze okazji jeść. Trzeba w tym sezonie zrobić kilka słoiczków. :)

takie tam, 17 października 2013 11:49:47

Czekam na przepis, uwielbiam marynowaną kapustę :))))Pozdrawiam :)

Małgorzata Z, 17 października 2013 18:45:10

Mam właśnie dwie główki czerwonej kapusty i tak poszukuje po necie co by tu z nich zrobić ;) już chyba wiem :D

Izaa, 17 października 2013 19:59:40

czerwona kapuste uwielbiam pod każda postacią. Twoja musi być pyszna

Bernadeta, 20 października 2013 01:42:26

czerwona to moja ulubiona. teraz będę robić ja co rok.

Bernadeta, 20 października 2013 01:43:00

pyszna polecam i tansza od kupnej.

Bernadeta, 20 października 2013 01:43:33

warto kilka słoiczków zrobić na zimę.

Bernadeta, 20 października 2013 01:44:04

przepis powyżej, pozdrawiam.