Bułeczki z serowym nadzieniem

Bułeczki z serowym nadzieniem

Bułeczki z serowym nadzieniem

Przepis na : śniadanie

Jest taka restauracja niedaleko nas, którą darzymy ogromnym sentymentem i uwielbiamy tam raz na jakiś czas zjeść coś pysznego. Wśród pozycji kary menu znajdują się pyszne „bułeczki szefa”. Zawsze intrygowało mnie jak tez one są zrobione. Postanowiłam metoda prób i błędów zrobić je sama w domu. Wiedziałam ze ciasto jest jak na pizze, a w środku maja pysznie rozpływający się ser. A ze trening czyni mistrza, przystąpiłam do prób. Po kilku mniej lub więcej udanych próbach w końcu mam nadzieje udało mi się osiągnąć e... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Roz Airad, 10 lutego 2013 17:19:56

ale ślicznie wyglądają, a jak muszą smakować...

Basia {SlonecznyBalkon.pl}, 10 lutego 2013 18:21:56

Wyglądają przewspaniale! Muszę spróbować :)

wiosenka27, 10 lutego 2013 20:50:28

Bardzo apetyczne:)

Majana, 10 lutego 2013 22:20:34

Wyglądają cudownie! :)

Wilczyca Aga Strzęciwilk, 10 lutego 2013 22:25:47

Pychota! ja też robię bułeczki smakowe z ciasta do pizzy.

Izaa, 11 lutego 2013 10:22:16

świetne bułeczki

Bernadeta, 13 lutego 2013 00:22:50

spróbuj. polecam.

Bernadeta, 13 lutego 2013 00:23:20

nie zawiedziesz się. pozdrawiam.

Bernadeta, 13 lutego 2013 00:23:37

dziękuje. pozdrawiam.

Bernadeta, 13 lutego 2013 00:24:38

tak ciasto na pizze swietnie sie nadaje.

Bernadeta, 13 lutego 2013 00:24:55

dziękuje.

Bernadeta, 13 lutego 2013 00:25:16

dziekuje. pozdrawiam.

Anonymous, 3 marca 2013 00:01:28

2 łyżki jakich drożdży? suchych? a jak myślisz będą dobre z bryndzą? Justa :)

Bernadeta, 3 marca 2013 17:42:16

świeżych drożdży. ukroiłam łyżką drożdże z kostki, takie bardziej płaskie łyżki. niestety nie zważyłam stad taka miara. co do bryndzy nie wiem, bo nie pracowałam z nia. czy ona sie rozpuszcza? chodzi o to zeby to był ser dobrze rozpuszczalny i ciągnący sie np mozzarella, parmezan, gouda albo oscypek.

Anonymous, 3 marca 2013 21:15:24

Berni mam bryndzę i potrzebuję inspiracji, jak coś wymyślisz daj znak. Ja kombinowałam ze szpinakiem i ciastem francuskim ale myślę że z drożdżowym też wyjdzie coś pysznego.Bryndza nie rozpuszcza się tak jak oscypek, jest w konsystencji podobna do twarogu.Pozdrawiam Justa

Bernadeta, 3 marca 2013 22:17:20

Justa no tez mi ciasto francuskie przyszło na myśl bo to najprościej zrobić jakaś tarte albo paszteciki. ale jak drożdżowe to może coś takiego tylko nadzienie musiało by być trochę inne. http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/10/drozdzowe-slimaki-z-nadzieniem.html