Przepis na : śniadanie
Jajko sadzone ze szparagami to świetne danie na śniadanie, jest bardzo sycące. Korzystajmy ze szparagów póki mamy jeszcze na nie sezon. Składniki: 250 gram zielonych szparagów 2 jajka 50 gram boczku wędzonego Olej do smażenia Sposób przygotowania: Szparagi myjemy, usuwamy zdrewniałe części, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Boczek kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na suchej patelni, powinien być lekko zrumieniony. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, wbijamy j... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...