jabłecznik ucierany

jabłecznik ucierany

jabłecznik ucierany

Lekki i puszysty jabłecznik, który zawsze się udaje. Ciasto olejowe przełożone musem jabłkowym i razem z jabłkami pieczone. Pyszne i proste w przygotowaniu. Nie wymaga wielkich zdolności ani czasu, każdy bez problemu sobie z nim poradzi. U nas zniknęło błyskawicznie. składniki: 5 dużych jajek   3/4 szklanki cukru   cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju 5 łyżek mleka 250 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny 750 ml musu jabłkowego lub 1 1/2 kg jabłek 2-3 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.