Szczęki wampira czyli kanapka z buraczanym hummusem i fetą

Szczęki wampira czyli kanapka z buraczanym hummusem i fetą

Szczęki wampira czyli kanapka z buraczanym hummusem i fetą

Składniki: 425 g ciecierzycy z puszki ( 265 g po odsączeniu ) 5 łyżek pasty tahini * ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny średni burak, ok 80 g,  ugotowany/upieczony sól i pieprz do smaku 100 g sera feta  5 kromek chleba razowego oliwa z oliwek, do skropienia * aby otrzymać domową pastę tahini zmiksuj 100 g, uprażonego na suchej patelni, sezamu do uzyskania konsystencji pasty Wykonanie: 1. Ciecierzycę odcedzić i porządnie opłukać. 2. Buraka obrać i pokroić na mniejsze kawałki. 3. Cieciorkę umieści... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.