Marokański chleb świąteczny

Marokański chleb świąteczny

Marokański chleb świąteczny

Mąka kukurydziana, (najlepiej grubo mielona), i mnóstwo różnych dodanych do ciasta ziaren sprawia, że pieczywo ma wspaniały smak.  Po ziarna zajrzycie na stronę www.Skworcu.com.pl.Składniki na 1 bochenek, ja zawsze robię podwójną porcję:  5 dag = 1/2 szk mąki kukurydzianej 27 dag = 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 dag świeżych drożdży 120 ml = 1/2 szklanki ciepłego mleka 120 ml = 1/2 szklanki ciepłej wody 2 łyżki pestek słonecznika 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka sezamu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

świąteczne, świąteczne przepisy, babeczki, ciasto, pieczenie, słonecznik, sezam, lekka, mielone, dynia, chleb, pestki dyni i słonecznika, pieczywo, lekkie ciasto, chleb z ziarnami, dynia pieczona, chleb na drożdżach , pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.