Chrust - chrusty, faworki

Chrust - chrusty, faworki

Chrust - chrusty, faworki

Przepis na : deser

Sprawdzony, najlepszy i najprostszy przepis na domowe faworki :), jak wiadomo te domowe zawsze najsmaczniejsze!. Składniki: - 1/2 kg mąki pszennej, u mnie typ 500 kupiona w młynie - 6 pełnych łyżek kwaśnej śmietany - 6 żółtek, najlepiej z wiejskich jaj - 3 łyżki cukru - 1 łyżka octu - szczypta soli Dodatkowo: - tłuszcz do smażenia - cukier puder do posypania 1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Jeśli zbyt się klei do dłoni podsypujemy je mąką, jeśli jest za suche można dodać odrobinę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.