Nie lada gratka dla ciekawych nowych smaków, wyśmienity chleb pszenny ze startym serem pleśniowym, smakuje wybornie do wędlin i nie tylko... Składniki na jeden bochenek: - 50 dag mąki pszennej lub chlebowej - 2 dag świeżych drożdży - 300 ml letniej wody - 1 łyżeczka soli - 1 płaska łyżeczka cukru - 10 dag startego sera pleśniowego, u mnie ser pleśniowy blu - 1 łyżka roztopionego masła Dodatkowo: - 1 żółtko + 1 łyżka mleka do posmarowania 1. Roztapiamy masło i odstawiamy do wystudzenia. Drożdże z cukrem rozpuszc... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...