Kurczak z pieczarkami w kremowym sosie śmietanowym

Kurczak z pieczarkami w kremowym sosie śmietanowym

Kurczak z pieczarkami w kremowym sosie śmietanowym

Przepis na : obiad

Kurczak z pieczarkami w aksamitnym śmietanowym sosie podany z ryżem lub makaronem to  propozycja na szybki i smaczny obiad który przygotujemy w kilka chwil. 300 gram fileta z kurczaka 200 gram pieczarek 100 ml, śmietany słodkiej 30% 3/4 szklanki wody wymieszanej z łyżeczką mąki sól Pieprz Duży ząbek czosnku. olej do smażenia Fileta z kurczaka kroimy w kostkę,umyte i oczyszczone pieczarki w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać 2/3 łyżki oleju dodajemy mięso i krótko przesmażamy.  Przyprawiamy solą pieprzem i czo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.