Kolejne danie do przygotowania w kilka chwil. Filet z kurczaka, aromatyczny sos pomidorowy z dodatkiem ziół prowansalskich i czosnku z płynącym serem mozzarella. 3 kawałki fileta z kurczaka każdy tak ok.130 gram 1 puszka pomidorów w puszce (kawałki) 400 gram 1 kulka sera mozzarella w zalewie pół średniej cebuli opcjonalnie pół stronka czerwonej papryki przyprawa do kurczaka 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku sól odrobina cukru pieprz 1/3 szklanki wody wymieszanej z łyżką mąki pszenn... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...