Mak, orzechy laskowe i gruszki wydawałoby się, że te smaki do siebie nie pasują. Ja zaryzykowałam upiekłam i nie żałuję bo jest pyszne. Was też zachęcam. Składniki: 100 g margaryny 6 szt jajek 1 szk cukru 2 szk mąki pszennej 1 szk mielonych orzechów laskowych BackMit 3 łyżki mielonego maku BackMit 2 łyżeczki proszku do pieczenia migdały płatki do posypania Kresto 2 łyżki przegotowanej wody cukier puder 4 szt gruszki Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Dodać przesianą mą... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Pięknie wygląda! Ja niestety nie mogę jeść gruszek:( Można je zastąpić jakimiś innymi owocami?
A ja uważam, że te składniki jak najbardziej do siebie pasują:) Super ciacho:)
Bardzo smakowicie wygląda,dobrze że się zdecydowałaś,bo moim zdaniem skład jest idealny:)
Teraz już wiem że pasują, tym bardziej że już ciasto znikło.
To fakt ładnie wyrosło, ale przyznam szczerze że co chwilkę patrzyłam przez szybkę co się dzieje. Bałam się że nie wyrośnie.