Rogaliki drożdżowe z marmoladą.

Rogaliki drożdżowe z marmoladą.

Rogaliki drożdżowe z marmoladą.

Mam kilka przepisów na rogaliki, ale te robię najczęściej. Według mnie są najlepsze. Mięciutkie i delikatne. Są smaczne i miękkie nawet na drugi dzień. Muszą być pyszne, bo nasza kotka ukradła jednego, a ona jest bardzo wybredna, jeśli chodzi o jedzenie :) Trzy światy z tą Lajlą, albo śpi, albo psoci. Składniki: 3 i 1/2 szklanki maki tortowej 80 g. drożdży 1 szklanka ciepłego mleka (250 ml.) 100 g. masła 2 jajka 1/2 szklanki cukru + 1 łyżka 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli Dodatkowo: marmolada ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.