Wracam po krótkim urlopie:) Lato się kończy, od wczoraj pogoda już całkiem jesienna. Mam jeszcze kilka letnich przepisów do uzupełnienia, zacznę takim przepysznym chlebkiem. Wzorowałam się na tym przepisie , ale jak zwykle trochę po swojemu zmieniłam. Użyłam pół na pół pełnoziarnistej mąki pszennej i żytniej. składniki: 250 g mąki pełnoziarnistej pszennej 250 g mąki pełnoziarnistej żytniej łyżeczka soli 30 g świeżych drożdży łyżka mąki pszennej 440 ml ciepłej wody 2 łyżki miodku z mniszka po dużej garści: ziar... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Trochę szalona, bardzo ekspresyjna optymistka, która zmuszona sytuacją twardo stąpa po ziemi. Mój dom to mój azyl gdzie mogę się schować i odpocząć od wszystkiego, co męczy. Uwielbiam gotować, dla równowagi sporo czasu spędzam na aktywności fizycznej. W wolnych chwilach z przyjemnością oddaję się wszelkiego rodzaju robótkom ręcznym. Najlepszym moim motywatorem, recenzentem i krytykiem, zarazem najlepszym pomocnikiem jest moja 7-letnia córeczka.