zupa - 39805 przepisów (strona:998/2654)

Sałatka z rukolą i burakiem 31

Sałatka z rukolą, burakiem i fetą to idealna propozycja dla tych, którzy szukają lekkiego, a zarazem pełnego smaku dania. Artykuł Sałatka z rukolą i burakiem pochodzi

Przepiski.pl
Ciasto na piknik. Co upiec na spotkanie w plenerze? 32

Zastanawiasz się, jakie ciasto zabrać na piknik? Nie chcesz, by się rozpadło podczas transportu albo roztopiło w letnim słońcu? Mamy dla Ciebie kilka sprawdzonych propozycji, które

Przepiski.pl
Ciasto kokosowe bounty 38

Jeśli lubicie połączenie kremowego kokosa i aksamitnej czekolady, to ciasto kokosowe Bounty z pewnością Wam posmakuje! Inspirowane jest popularnym batonikiem Bounty. Artykuł Ciasto kokosowe bounty pochodzi

Przepiski.pl
Ciasto Kubuś 43

Pyszne ciasto Kubuś będzie smakować i pasować o każdej porze roku. Jest kolorowe i pyszne! Goście będą prosić o dokładkę! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image

Bardzo Gruby Smok
Babka szpinakowa 31

Jeśli szukacie przepisu na ciasto, które zaskoczy Was swoim smakiem, jak i wyglądem, to babka szpinakowa jest strzałem w dziesiątkę! Artykuł Babka szpinakowa pochodzi z serwisu

Przepiski.pl
Śniadanie wielkanocne: 3 tradycyjne potrawy, które muszą się znaleźć na stole! 28

faszerowane jajka. Szczypiorek posiekajcie drobno i posypcie wierzch. Podawajcie schłodzone. Żurek z kiełbasą – jedyne takie śniadanie w roku Jeśli jest w roku moment, w którym na śniadanie można zjeść zupę z dodatkiem kiełbasy, to właśnie wielkanocny poranek! Żurek to prawdziwy smak świąt, który dodatkowo wspaniale rozgrzewa. Oto przepis! Włoszczyznę obierzcie i pokrójcie na nieduże kawałki. Zalejcie 2 litrami wody, dodajcie(...)ilością zimnej wody i połączcie w garnku z ugotowanym wywarem. Całość gotujcie na wolnym ogniu jeszcze 5–8 minut. Na koniec dodajcie pokrojoną kiełbasę oraz roztarty w dłoniach majeranek. Zupę możecie podać tradycyjnie z jajkiem ugotowanym na twardo. Pasztet z królika – pyszny, świąteczny dodatek do chleba Na tradycyjnym świątecznym stole nie może zabraknąć różnego rodzaju mięs – w tym pasztetu! Stanowi

Blendman
Jajka w sosie chrzanowym 63

Jajka w sosie chrzanowym to jedna z przekąsek, która powinna pojawić się na Wielkanocnym stole. Łączy w sobie tradycję, prostotę i wyjątkowy smak. Artykuł Jajka w

Przepiski.pl
Karpatka 36

Karpatka to jedno z ciast, które od lat cieszy się dużą popularnością w polskich domach. Na pewno wiele z Was pamięta je z czasów dzieciństwa i

Przepiski.pl
Gulasz z kurczaka z bakłażanem i papryką 30

Gulasz z kurczaka z bakłażanem i papryką to przepyszne danie, które musicie wypróbować. Jest to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny, na co dzień, jak

Przepiski.pl
Sałatka z tortellini i kukurydzą 25

Na kolację, na przyjście gości albo po prostu na zaspokojenie zachcianki – sałatka z tortellini i kukurydzą jest pyszna i przyrządza się ją bardzo szybko. {"@context

Bardzo Gruby Smok
Wielkanocny mazurek kajmakowy 40

Wielkanocny mazurek kajmakowy to słodka tradycja, która powinna pojawić się na każdym wielkanocnym stole! Artykuł Wielkanocny mazurek kajmakowy pochodzi z serwisu Przepiski.pl .

Przepiski.pl
Ciasto Kajmakowy Krakersik 34

Ciasto kajmakowy krekersik idealnie sprawdzi się na każdą okazję, od świąt, po rodzinne spotkania przy kawie. Jest proste w przygotowaniu, a jednocześnie efektowne. Zapraszam na przepis

Przepiski.pl
Czy można jeść koncentrat pomidorowy? 38

wody z pomidorów. Proces ten prowadzi do powstania gęstej pasty, która jest bogata w składniki odżywcze i aromatyczne związki. Koncentrat pomidorowy jest często stosowany jako bazowy składnik w sosach, zupach i daniach kuchni włoskiej. Wartość odżywcza koncentratu pomidorowego Koncentrat pomidorowy jest źródłem wielu ważnych składników odżywczych. Zawiera witaminę C, która jest niezbędna dla naszego układu odpornościowego i pomaga w produkcji(...)osób, które starają się utrzymać lub zredukować wagę. Jak spożywać koncentrat pomidorowy? Koncentrat pomidorowy jest bardzo skoncentrowany, dlatego zazwyczaj jest stosowany w niewielkich ilościach. Można go dodać do sosów, zup, gulaszy i innych dań, aby dodać im intensywny smak pomidorowy. Ważne jest jednak, aby pamiętać, że koncentrat pomidorowy jest silnie skoncentrowany i może być zbyt intensywny, jeśli jest spożywany

Żyję by jeść