zupa - 38908 przepisów (strona:106/2594)

Zupa krem z selerem naciowym i pomarańczą 54

przepis nie został jeszcze oceniony) Zupa krem z selerem naciowym i pomarańczą jest ciekawą mieszanką smaków, którą z pewnością polubią fani szukający prostych przepisów z nutką nowoczesności. Seler naciowy dodaję zupie odrobinę goryczki, a pomarańcza słodkości. To wszystko idealnie się komponuje z klasycznymi warzywami jak papryka i marchew. W tej zupie znajdziecie masę witamin! Podana z kleksem śmietany oraz świeżą(...)kolendrą smakuje wyjątkowo. Idealna na każdą okazję. Smacznego! Zobacz też: Zupa krem z pieczonych pomidorów z mascarpone Zupa krem z pieczonej dyni Zupa krem z pora i batata Przepis na zupę krem z selerem naciowym i pomarańczą Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 30 minut Składniki 3 ząbki czosnku 1 seler naciowy 3 marchewki 2 papryki czerwone lub żółte

Kuchnia Bazylii
Angielska zupa ogonowa. 46

Pyszna i sycąca zupa ogonowa. Stworzona przez francuskich emigrantów w Londynie, stała się jedną z ulubionych zup anglików. Pełna smaku, kolagenu i nie zrujnuje budżetu. Zachęcam bardzo do jej zrobienia. Składniki: 1200 g ogonów wołowych 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego 1.5 L bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 2 – 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka smalcu(...)Wykonanie: Ogony umyć i odciąć z nich zbędny tłuszcz. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć ze wszystkich stron na smalcu. Obsmażone ogony przełożyć do garnka, w którym gotować będziemy zupę, a na pozostałym z ich smażenia smalcu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy cebula się zeszkli podsypać ją łyżką mąki i dodać koncentrat pomidorowy. Całość chwilę podsmażyć mieszając. Po kilku

Pani M - kuchnia smakowita
Zupa Azteca 35

Zupa Azteca to pyszna, tradycyjna meksykańska zupa z Tortillą, awokado i serem. Oczywiście dobrze by było mieć ser meksykański 😉 Tortilla w Meksyku to tak jak bagietka francuska. Szybko traci swoją świeżość i aby jak najmniej zmarnować jedzenia, we Francji powstała zupa Cebulowa, na którą przepis znajdziesz tutaj , a w Meksyku powstała Sopa Azteca. Dokładnie nie wiadomo kiedy i gdzie powstała(...)zupa Azteca. Jest szczególnie popularna w środkowej części kraju, w okolicach Mexico City. Możliwe, że powstała w stanie Tlaxcala, na wschód od stolicy. Zupa, jak i cała kuchnia meksykańska to połączenie Kuchni tubylczej i prehiszpanskiej, którzy kolonizowali ten region od XVI wieku. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi i jakże nudnej, zapraszam na moją wersję Soup Azteca. PS. Zupa jest, choć

RafalCook
Zupa pomidorowa bez mięsa 96

Zupa pomidorowa to jedna z lepszych zup podana na naszym stole. Znajdziesz tu przepis na ekspresową pomidorową bez mięsa, na wywarze warzywnym. Tradycyjna zupa na koncentracie pomidorowym, delikatnie zabielona śmietanką. Zupę podaję z krótkim makaronem lub ryżem. Na talerzu dekoruję danie koperkiem lub natką. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na zupę pomidorową bez mięsa. SKŁADNIKI: 3 marchewki(...)ziele. Warzywa smażę minutę, po czym zalewam bulionem – 1500 ml. Porada. Jeśli chcesz to dobry moment, by dołożyć 4 podudzia z kurczaka lub 1 sporą ćwiartkę z kurczaka. Zupę gotuję na średnim ogniu do miękkości warzyw (i gotowości mięsa, jeśli zdecydowałeś się dodać). Pod koniec gotowania dodaję koncentrat pomidorowy, chwilę gotuję. Wlewam 80 ml śmietanki 18%. Możesz zastąpić

Zasmakuj Kuchni
Zupa krem z kiszonej kapusty 227

Zupa krem z kiszonej kapusty Pyszna, aromatyczna, pikantna zupa z kiszonej kapusty. Prosty sprawdzony przepis na smaczną zupę krem z kiszonej kapusty i warzyw. Zupa krem z kapusty to danie proste i smaczne, idealne na obiad w poniedziałek. Krem z kapusty można przygotować wykorzystując rosół. Doskonale też się sprawdzi swojska wędzona lub biała kiełbasa czy boczek pieczony. Jeżeli nie wiesz(...)obiad, wypróbuj przepis na zupę krem z kiszonej kapusty. Z czym podawać zupę krem z kiszonej kapusty? Co zrobić z kiszonej kapusty na obiad Wszyscy znamy zalety kiszonej kapusty, jej właściwości i dobro w niej zawarte. Najzdrowsza kapusta jest spożywana ta na surowo. Surówka z kiszonej kapusty do obiadu, to prawdziwa bomba witaminowa. Nie ma co się oszukiwać, kapusta poddana

Dieta moja pasja
Zupa pieczarkowa z makaronem 60

Klasyczne zupy lubi większość z nas, ale nie każdy wie, jak je w prosty i szybki sposób przygotować. Dzisiaj mam dla Was przepis na zupę pieczarkową , która zachwyci każdego! Była już zupa krem z pieczarek , a teraz nadszedł czas na jej siostrę, która ma w sobie kawałki warzyw i makaron. Zupa pieczarkowa z makaronem Pieczarki są najbardziej powszechnymi i dostępnymi(...)grzybami w Polsce. Właśnie z tego powodu zupa pieczarkowa jest tak bardzo powszechna i przez wielu lubiana. W sklepach znaleźć można zazwyczaj dwie odmiany pieczarek. Najlepiej sprawdzają się pieczarki brązowe, ponieważ ich smak i aromat jest bardziej intensywny niż w przypadku białej, najbardziej popularnej odmiany. Jeśli nie masz dostępu do brązowych pieczarek, to nic się nie martw, zupa pieczarkowa

Blendman
Chłodnik z botwinki z buraczkami 48

Chłodnik na bazie kefiru i jogurtu naturalnego z bukietem świeżych, chrupiących warzyw. Chłodnik z botwinką, buraczkami, ogórkiem gruntowym, rzodkiewkami i koperkiem. Orzeźwiająca zupa botwinkowa na zimno, prosto z lodówki. W trakcie upałów przyrządzanie zupy nie przysporzy kłopotów, pochłania niewiele pracy w kuchni, po przygotowaniu schłodzi nas zamiast ogrzać. Chłodnik jest zupą lekką, świeżą, małokaloryczną. Koniecznie musi być podany z jajkiem(...)ugotowanym na twardo, które bardzo pasuje do smaku botwinkowej zupy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Chłodnik z botwinki z jajkiem na twardo 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Zupa Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 80 kcal Chłodnik z botwinki z buraczkami. Zimna zupa na bazie kefiru i jogurtu naturalnego

ProstePesto.pl
Jeśli upał to gaspacho – prosty przepis 74

Tylko jedno słowo „gaspacho”, a brzmi jak cały poemat. Super prosta zupa-krem, chłodnik, znana na całym świecie, pożywna, zdrowa, z łatwo dostępnych składników, kremowa, lekka, chłodna… Eh długo by gadać. Czas przygotowania: 10 minut Studzenie: 30 minut Liczba porcji: 2 Poziom trudności: łatwe Hiszpańskie przysłowie mówi „De Gaspacho no hay empacho”- dobrych rzeczy nigdy nie jest za dużo(...)Dobrego gaspacho na pewno nie. Prosta jak tylko może być kuchnia ludzi biednych, a równocześnie sycąca i zdrowa zupa urzeka smakiem, konsystencją i przyjemnie chłodzi, co w upały jak w tym roku jest cechą nie do przecenienia. Najstarszy chłodnik świata Gaspacho jest jedną z najstarszych potraw świata, sięgająca korzeniami do czasów starożytnych i Rzymu z okresu podboju półwyspu Iberyjskiego. Przyznają

Niedzielny kucharz