zupa z pora - 4000 przepisów (strona:185/267)

Sałatka z rzodkiewką i serem 78

Sałatka z rzodkiewką i serem to bardzo szybka i smaczna przekąska. W skład sałatki wchodzi kilka prostych składników, które idealnie do siebie pasują. Do jej przygotowaniu

Przepiski.pl
Zupa kalafiorowa z pulpetami drobiowymi 273

SKŁADNIKI:  ( 4 porcje po 300g )              1 porcja = 197 kcal łyżka oliwy z oliwek cebulka pietruszka 2 marchewki 1/4

Atlas Smaków
Siewcy Smaku na warszawskich Koszykach 159

koszyk z kurczakiem (kasza perłowa, karmelizowany por, cykoria, świeży szpinak) 28 zł koszyk z indykiem (pęczak, kolendra, chili, bakłażan, burak) 26 zł koszyk z batatem ( cieciorka z masłem orzechowym, pieczony boczniak, rukola) 25 zł koszyk z dynią (czarny ryż, piklowana brukselka, chili, orzechy włoskie, kiełki) 22 zł W menu znajdziemy także zupę dnia, są to z reguły sezonowe warzywne kremy

Kulinarne przygody Gatity
Bulion warzywny - podstawa domowych zup. 143

esencjonalny bulion warzywny nie tylko nadaje zupom wyśmienity smak, ale jest również pyszny podany z makaronem lub kaszą jaglaną.  Jeśli podaję bulion warzywny na obiad lub kolację dolewam odrobinę oliwy z oliwek, aby powstały tak sympatycznie wyglądające ,,oczka" jak na zdjęciu poniżej. Składniki: 5 marchewek 4 pietruszki 1/2 bulwy selera 1 por 2 cebule 3 łodygi selera naciowego(...)białego wytrawnego wina (opcjonalnie) świeży imbir (wielkości kciuka) pokrojony w cienkie plastry 1/3 łyżeczki kurkumy Przygotowanie: Warzywa korzeniowe umyć, obrać i pokroić na niewielkie kawałki.  Selera naciowego i pora umyć i pokroić. Pieczarki umyć i nie kroić. Cebule obrać z zewnętrznych łupinek i pozostawić resztę łupinek (nadadzą kolor bulionowi). Cebule przekroić na pół, ułożyć na suchej rozgrzanej

Codziennik Kuchenny
Zupa krem z warzyw 134

bardzo pyszną i lekką zupę krem , bardzo fajnie się sprawdza na gorąco i także jako chłodnik , można podawać taką zupkę z grzankami , bądź z ptysiami , ale to już zapraszam do wypróbowania i sprawdzenia z jakimi dodatkami lepiej smakuje . Składniki  ( dla 4 osób ) 6 marchewek  3 średnie ziemniaki  1 mała pora ( cześć biała ) 1 mały seler

Mój Smak
Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu 192

uzyskać. Jeśli dodajemy wanilię, to również pora na wydłubanie ziarenek z lasek i dodanie ich do owoców. Dodajemy sok z cytryny. W kubku rozrabiamy wodę z mąką, dolewamy do owoców 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/sosy/fruzelina-wisni-ciast-deserow-budyniu/ BosowKuchni Artykuł Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Botwinka. Zupa wegańska 104

Botwinka Składniki: 1 pęczek botwinki (5 małych buraczków+liście buraczka) 5 małych ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora świeży koperek 2 łyżki przecieru

nietadieta
Zupa krem ze skorzonery 135

Śmietankę mieszamy z żółtkiem i dodajemy do zupy. Wsypujemy posiekaną zieleninę i doprawiamy solą i 1 łyżeczką octu winnego. Można podawać z dodatkiem groszku ptysiowego. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Puree z dyni 153

minut. Takiego puree możemy używać do zup, sosów, chlebów i innych wypieków. Podzielcie się z nami swoimi pomysłami na wykorzystanie dyniowej papki! :) Smacznego! Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Inspiracje - Akademia Smaku Siemens. Wygraj zaproszenie na czekoladowe warsztaty. 210

części teoretycznej przyszła pora na praktykę. Uczestnicy mogli "praktykować" w trzech różnych grupach: dekoracji stołu pod czujnym okiem pani Karoliny, przy wytrawnym stanowisku pod dowództwem szefa kuchni Konrada Birka lub pod słodką opieką Krzysztofa Kopcińskiego, szefa cukierni w restauracji Roberta Sowy. Każde stanowisko kusiło, pachniało i inspirowało.  Przygotowaliśmy zupę cebulową z brandy i serem gruyer, piersi

KUCHARNIA
Wiejska Zupa z Czarną Fasolą 162

gotowałam. Moim zamiarem było ugotowanie zupy ze strony Magazyn Kuchnia, jednak wprowadziłam kilka modyfikacji z różnych powodów i wcale tego nie żałuję. Spróbujcie i oceńcie sami! Składniki: 100 g wędzonego boczku w plasterkach 1 laska kiełbasy wędzonej 1 średnia cebula, posiekana 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki 100 g pora, pokrojonego w pół księżyce 1 opakowanie

Blondynka Gotuje
Rosół z drobiowymi klopsikami podany z kaszą kuskus 198

Coraz bliżej wrzesień, szkoła, nauka, kompletny brak czasu na wszystko... Cieszmy się ostatnimi dniami wakacji, bo już za tydzień o tej porze będę w szkole

Truskawkowa Fiesta
Botwinka z młodymi ziemniaczkami i dużą ilością pachnącego koperku 259

pogoda i późna wiosna nieco zmieniły pory występowania sezonowych warzyw i owoców. Trzeba było na nie zdecydowanie dłużej czekać, ale teraz wciąż możemy się cieszyć niektórymi z nich. Mnie na przykład udało się ostatnio kupić młode buraczki i byłam przeszczęśliwa, ponieważ uwielbiam botwinkę. W dzieciństwie to była jedna z moich ulubionych zup, chociaż z drugiej strony za buraczkami

Ratunku obiad
Jarzynka do zupy 151

często robię takie warzywa do zupy i zamrażam żeby mieć w razie potrzeby. Można też zamrozić sobie kilka takich woreczków na zimę. Teraz gdy marchew jest słodka a wszystkie warzywa smaczne to warto zachować ten zapach i smak. U mnie podstawowa wersja.     Składniki : * 5 marchewek  * 4 korzenie pietruszki * duży seler * por       Przygotowanie : Obieramy

Magiczne Życie Marty
Potrawka z kurczaka i warzyw zapiekana z ciasteczkami 173

dziwnie – bo normalnie jem bardzo mało mięsa, nie mam na nie ochoty i raczej rzadko gotuję -tak teraz mam ochotę na treściwe, często właśnie mięsne dania. Więc gotuję zupy z mięsną wkładką ( ostatnio np ugotowałam gar tej gulaszowej – świetnie się sprawdza na takie zimowe dni), i robię różne mięsne potrawki i zapiekanki. Mam nadzieję, że wiosna przyjdzie szybko(...)Cook time 50 min Total time 1 godzina 15 min   Potrawka z kurczaka z marchewką, groszkiem i porem zapiekana pod kruchymi maślanymi ciasteczkami ze szczypiorkiem Author: www.cookingforemily.pl Serves: 6 Ingredients 1 łyżka masła i 1 łyżka oliwy 3 marchewki 2 pory 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 3 ziemniaki 2 łyżki mąki 1 litr rosołu (z drobiu

Cooking for Emily
Pierogi z mięsem i warzywami, czyli jak wykorzystać mięso z rosołu 1731

Zupy gotuję zawsze na mięsie, nigdy na żadnych kostkach czy mieszankach. (No chyba, że są to zupy, które nie muszą być przygotowywane na wywarach mięsnych.) W

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chleb orkiszowy II 117

Kolejny przepis z cyklu "Niedzielna piekarnia #3", czyli  z moich ostatnich niedzielnych wypieków, w czasie których sporo narobiłem fajnego pieczywa. Teraz więc pora na chleb orkiszowy. Łatwy w przygotowaniu, bardzo smaczny i zdrowy. Nie to żebym jakoś bardzo się znał albo przykładał wagę do zdrowego jedzenia, ale słyszałem, że chleby orkiszowe mogą jeść ludzie, którzy zwykłej pszenicy(...)względu na gluten) nie tolerują. W ogóle to mąka orkiszowa jest tak koszmarnie droga, że musi być zdrowa, nie widzę inaczej :) Madzia teraz gotuje dwie zupy, więc piszę szybko przepis i lecę na zupę. A nawet na dwie może się załapię. Jedna z topinamburem, druga z czarną rzepą. Składniki na 2 małe bochenki: 500 g pełnoziarnistej mąki orkiszowej

Marder&Marder Manufacture
pyszna zupa z młodych warzyw na maśle i z mlekiem... 125

łyżeczka, sól 2 łyżki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, masło 100 gram, mleko 3.2% 1/2 litra Pęczek młodej włoszczyzny dobrze opłukać pod zimną wodą, zwłaszcza liście sera, pietruszki i pora, kalafior opłukać, ziemniaki i kalarepę obrać i opłukać, kapustę młodą opłukać i drobno pokroić. Do garnka wsypać pokrojone drobno młode marchewki, pietruszki, seler, kalarepę, kalafior, ziemniaki. Wlać wodę(...)rozdrabniaczu, dodać pieprz ziołowy, paprykę ostrą, sól, pieprz mielony i gotować z 3 minuty. Na koniec wlać mleko i tylko doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia, garnek z zupą zostawić do przestudzenia na letnią - szybka, łatwa, pyszna zupa z młodych warzyw, jest na maśle i z dodatkiem mleka, bez mięsa, bez mąki, najlepiej smakuje letnia.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
sok pomidorowy z sokowirówki 218

składniki: dowolna ilość świeżych pomidorów opcjonalnie: cukier, sól, pieprz do smaku wykonanie: Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy na mniejsze kawałki i przy pomocy

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania