chili lub pieprz cayen, liść laurowy, ziele angielskie Przygotowanie: Gotujemy wywar na wołowinie, salami kroimy w słupki i po podsmażeniu dokładamy do wywaru. Paprykę, ogórki i cebulę także kroimy w słupki i dodajemy do zupy. Następnie dorzucamy pokrojone pieczarki, kapustę kiszoną i pomidory. Na samym końcu w garnku powinny się znaleźć pokrojone oliwki i kapary oraz czosnek. Zupę przyprawiamy
Życie zamknięte w smakuczosnkowymi grzankami...Kremowa, aromatyczna zupa z serków topionych.Wzbogacona smakiem czosnkowych grzanek.Posypana drobno posiekanym szczypiorkiem.Pycha!Składniki:300 g serka topionego;2 średnie marchewki;1 średnia cebula;330 g gęstej, kwaśnej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;1,5 litra bulionu drobiowego (u mnie 1,5 litra gorącej wody plus 1,5 łyżki ziarenek smaku);Łyżeczka słodkiej papryki w proszku.Sól;Pieprz;Pęczek(...)obrać i pokroić w plastry.Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki.Do garnka, w którym będzie gotowana zupa, wrzucić pokrojoną marchewkę i cebulę, zalać bulionem i gotować do miękkości warzyw.Dodać serek topiony, śmietanę i zblendować na gładki krem. Doprawić solą, słodką papryką i pieprzem do smaku.Szczypiorek drobno posiekać.Chleb na grzanki pokroić w kostkę.Na patelni rozpuścić masło, dodać
Gospodyni Miejskarozdrabniaczu młodą włoszczyznę razem z liśćmi selera gotować do miękkości serc z 45 minut na średnim ogniu dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, kucharka, paprykę ostrą i gotować z 15 minut - na koniec wsypać posiekany koperek taką sercową zupę można podać z ryżem, makaronem, kluskami i śmietaną............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmyśleć trzeba najpierw zjeść coś smacznego ;) zapraszam zatem na zupę dyniową z imbirem :)Składniki:dynia o wadze około 2 kg.,świeży imbir - około 5 cm.,1 większa cebula,rosół lub bulion warzywny,duża szczypta cukru,3-4 łyżki oleju,sól i ostra mielona papryka - do smaku.Dynię pokroić na mniejsze kawałki, obrać ze skóry i usunąć środek
Codzienna kuchnia niecodziennasmaczną pomidorowo - ziemniaczaną zupę z rybnym dodatkiem. Smaczna i szybka do zrobienia zupa. Polędwica z dorsza świetnie się sprawdziła. Składniki ok 350- 400 g filetów z białej ryby (u mnie polędwica z dorsza) 260 g ziemniaków 70 g - 1 cebula 1 zielona papryka (użyłam czerwonej) 400 g pomidorów (pokrojone w kostkę) 4 ząbki czosnku sól morska(...)kostkę cebulę, paprykę i pokrojone w kostkę pomidory. Dusić ok 10 minut a następnie dodać do wody z ziemniakami i papryką. Wszystko zagotować. Doprawić solą i pieprzem, pod koniec gotowania dodać pokrojona kolendrę i włożyć do zupy rybę aby się podgrzała. Podawać gorące. Smacznego
Stare Garyłyżki koncentratu pomidorowego;250 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka);1 duża cebula;1 średnia, czerwona papryka;250 g pieczarek;5 suszonych grzybów;100 ml gorącej wody;1 łyżeczka ulubionej przyprawy do zup np. vegety/ lub 1/2 kostki rosołowej;3 ząbki czosnku;2 łyżki oleju;1 łyżeczka oregano;1 łyżeczka bazylii;3 łyżki startego parmezanu;Sól;Pieprz.Spos(...)przygotowania:Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.W 100 ml gorącej wody rozpuścić przyprawę do zup lub 1/2 kostki rosołowej i wymieszać. Tak przygotowanym bulionem zalać suszone grzyby i odstawić na 30 minut.Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki.Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z nasion, pokroić w bardzo drobną kostkę.Czosnek obrać, przecisnąć
Gospodyni Miejskaporcję mięsa. PRZEPIS SKŁADNIKI: 600- 700 g filetów z dorsza (świeżych) 450 g mrożonych warzyw (zupa kalafiorowa z koperkiem) 450 g mrożonych warzyw (zupa jarzynowa) 150 g mrożonej włoszczyzny 1 łyżka lubczyku 1/2 łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżka suszonej natki pietruszki 1 pęczek koperku (posiekać) szczypta soli himalajskiej i przyprawy do ryb 400 ml jogurty naturalnego świeżo mielony pieprz(...)wodę. W garnku warzywa, koperek, przy[prawy gotować przez 30 minut pod przykryciem. / W multicookerze ustawić opcje SOUP 20 minut. Po upływie tego czasu dodać do gotującej się zupy jogurt. Mieszać. Nie zakrywać pokrywką ani nie zamykać misy. Dodawać kawałki ryby. Gotować jeszcze przez 10 minut
ClauditteMissCooking1 szklanka groszku 1 papryka 1 brokuł opakowanie ciasta francuskiego masa serowa: 2 jajka 200 ml śmietany 16% 20 dag żółtego sera przyprawy według uznania
Humanistka w kuchniSkładniki: łopatka wieprzowa duża cebula duża papryka 2 większe marchewki 1 większa pietruszka w korzeniu 3-5 ząbków czosnku puszka pomidorów ewentualnie 3-4 łyżki pasty
Blondynka GotujeZupa z czerwoną soczewicą i chorizo Pyszna i pożywna zupa, która nie potrzebuje drugiego dania by stanowić kompletny posiłek. Zaprasza aromatem, i świetnie rozgrzewa. Idealna na chłodniejsze jesienne wieczory. Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: 6 Wartość kaloryczna: 270 kcal(...)kwadransie dodaj ostatnią porcję wody wraz z soczewicą. Gotuj jeszcze 15 minut, i jeśli warzywa są miękkie, możesz podawać. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, rozcieńcz wodą lub bulionem. Smacznego! * zawsze można dodać po postu więcej ostrej sypkiej papryki
Bazując na smakuPrzepyszny krem z pieczonych warzyw -pomidory, papryka, cebula i czosnek nadają mu wspaniały smak, a zapach w domu przy przygotowywaniu jest po prostu obłędny.. SKŁADNIKI
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: udka kurczaka całe 2 duże, garam masala Royal Brand 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, kucharek 1,5 łyżeczki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ząbki czosnku 2 główki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, woda 2 szklanki, mąka pszenna 1 łyżka skórkę na udkach ponacinać skośnie - garam masala Royal Brand, obie
W Mojej Kuchni Lubiędzieciom i na eleganckich pryzjęciach. Ja wybrałam coś pomiędzy. Bardzo smaczna i pożywna zupa - krem. Banalnie prosta w przygotowaniu, a jednocześnie smaczna i efektowna. 2 brokuły 1 średnia cebula 1 marchewka 1 pietruszka 1 mały por 2 ząbki czosnku kawałek selera (korzeń) 1l wody łyżeczka papryki w proszku sól, pieprz 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego lub innego Brokuła podzielić(...)warzywa. Przykryć i gotować aż warzywa będą miękkie, pod koniec gotowania można odkryć, aby woda nieco odparowała. Doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Lekko przestudzić i zmiksować. Pieczywo tostowe pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Zupę nalać do miseczek dodać grzanki i podawać. Smacznego
Codzienne GotowanieSkładniki: 1 kalafior 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka curry 1 l wywaru warzywnego 1 mleczko kokosowe pieprz, sól Przygotowanie: Kalafior dokładnie myjemy kroimy w różyczki i kładziemy na blaszkę. Pędzelkiem smarujemy go oliwą i oprószamy przyprawami. Zapiekamy w 180 st przez(...)Zapieczony kalafior dodajemy do wywaru warzywnego, doprawiamy pieprzem i solą. Jak zupa się zagotuje dodajemy mleczko kokosowe i gotowe
Łycha smakówwciąż trwająca akcją kulinarną - kuchnia turecka chciałabym zaproponować Wam bardzo prostą i jednocześnie niezwykle smaczną zupę z czerwonej soczewicy. Przepis na tą zupę znalazłam na stronie eCurry . Składniki : 1 średnia cebula 1 marchewka 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta płatków chilli (do smaku) szklanka czerwonej soczewicy (150g(...)tarce o grubych oczkach marchewkę. Dodać paprykę, kumin, płatki chili i koncentrat pomidorowy - wszystko dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez kilka minut. Dodać soczewice i sol, dokładnie wymieszać i dolać wodę. Przykryć i zagotować, zmniejszyć gaz i gotować do czasu aż soczewica będzie miękka, około 30 minut. Zupę można zmiksować lub zostawić taką jaka jest
Codzienne Gotowanie